Топлина и ефектите и в СПА съораженията и помещенията изразяващи се в  термо процедури използващи се, като комплекс от мероприятия, чиято основна цел е затопляне и отпускане на тялото.

Към този тип съоръжения спадат:

  • Тепидариум
  • Сауни
  • Инфраред сауни
  • Парни бани
  • Римски бани
  • Турски бани – хамам
  • Спа капсули
  • Контрастни душове и други.

Топлина - хаммам

Инфрачервената сауна
Полезна е за хора със сърдечни проблеми, спортни травми, артрит, хронична умора, алергии, екземи, акне. Премахва мъртвия слой клетки и подобрява тонуса и еластичността на кожата. Инфрачервените лъчи ускоряват процеса по премахване на тежки метали и химикали от тялото.
Финландска сауна
Помещение, облицовано с дърво, което се затопля до близо 100°С със специални нагреватели, в които са разположени вулканични камъни. Престоят в сауната да бъде в рамките на 10-15 мин, последван от охлаждаща процедура. Финландците са скачали голи в ледено студено езеро.
Парна баня
Топлина и пара – има множество лечебни качества както за кожата, така и за дихателните пътища и подобрява имунната система Съчетава се добре с другите СПА процедури. Подобрява се снабдяването на тъканите с кислород, което влияе благоприятно на мускулния тонус и придава еластичност на кожата.

Турска баня – хамам
Това е вариант на парната баня.Подът на хамама е затоплен. Подгряват се и лежанките. В него се поддържа температура за напарване от около 50°C и висока влажност на въздуха – 70-100%.
Лакониум
Релакс зоната е снабдена с отопляеми лежанки, на които можете да се отпуснете и да забравите за света около вас. Това е едно място за пауза между различните термални и спа процедури.

Аромa сауна
Топлина и Ароматичната сауна, където терапевтичния ефект се основава на ароматите върху целия организъм. Вдишването на водна пара и ароматични етерични масла е изключително благоприятна комбинация за белите дробове и дихателни пътища.
Солна сауна
Топлина и Сол, съчетана със затоплено помещение, дарява организма с несравнимо спокойствие. Солните частици успокояват дихателните пътища и лекуват кожните заболявания.
Термо релакс зона
Мястото, където може да забравете за стреса и напрегнатото ежедневие.

 

 


Продукти от електронния магазин