Солни стаи

Предлагаме изграждане и оборудване на солни стаи, където може да се приложи лечение на заболявания само и единствено със сол, без лекарства и медикаменти.

За целта се създава помещение с микроклимат като на този в солните мини под земята. В съвремените СПА центрове тези помещения се наричат солни стаи или солни пещери. С помощта на халогенератори във въздуха се разпръскват малки сухи финни аерозолни частици от каменна сол. При редовен престой в в тези солни стаи се наблюдава подобрение на здравословното състояние при ползващите ги.

Халотерапията е начин за подобряване на здравето като въздейства на дихателни ,кожни заболявания и психически разтройства чрез вдишване и излагането на тялото на сухи аерозоли в естествени солни стаи и се съчетава с други физиотерапевтични и немедикаментозни методи – инхалационна фитотерапия, ароматерапия, различни видове масаж, кинезетерапия.

Солни стаи – стаи в които благодарение на халогенератора имат микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. По време на престоя в солната стая се разпрашават фини частици сол.

От нея се влияят различни заболявания, като астма, хронични респираторни болести, пневмонии, бронхити, настинки и вирусни инфекции,алергии,дерматит ,псориазис,хронична умора ,стрес слаба имунна система ,както и много други.
Солната терапия е за индивидуална и групова подходяща както за възрастни така и за деца.
При лекуването с халотерапия, солта, която се вдишва, има свойството да абсорбира по естествен начин течностите (слузта) от носа и от синусите като в същото време „изчиства“ дихателната система, защото солта е естествено антисептично средство с противъзпалително и антибактериално действие.