Тангенторни вани

  • Тангенторни вани /професионални / за подводен масаж –  оборудвани с шлаух за подводен масаж и ръчни регулатори на температурата и силата на масажната струя. Освен масажния шлаух включват водни джетове и  въздушни дюзи, анатомично разпределени по протежение на тялото. С електронно управление и отчитане на параметрите.
  • Терапевтичният ефект от тангертоната вана върху тялото се реализира от взаимодействието на термалния и масажния ефект на силната струя вода от шлауха и масажните дюзи върху точки от тялото.
  • Физиотерапевтите и специалистите по рехабилитация могат да предпишат упражнения под вода в басейн като метод с меко въздействие за възстановяване на мускулната сила при пострадали пациенти.
  • Хладката вода се предписва за намаляване на високата температура. Освен това ваните са една от най-старите форми за релаксираща терапия.

Ароматерапевтите често препоръчват добавянето на етерично масло от лавандула в топли или горещи тангенторни вани, за да спомогне за релаксацията и намаляването на стреса. Добавянето на епсом соли (с английска сол или мегнезиев сулфат) или соли от Мъртво море към банята може облекчи ревматизма и артрита.

тангенторни вани

Водата във ваната да не превишава телесната температура. Добавете към нея 1 чаена чаша розова хималайска сол за по-слабо детоксикиращо действие или 2 до 4 чаени чаши за силна детоксикация. За да подсилите пречистващия ефект, бихте могли да добавите лед и лимон, а също така няколко капки етерично масло по ваше желание /грейпфрут, лимонова трева, лавандула, салвия и други/, за да поглезите и останалите си сетива. Бъдете особено внимателни за температурата на водата, тъй като кристалите на солта ще поддържат първоначалната й температура и има голяма вероятност да прегреете.

Продължителността на детоксикиращата вана варира от 15 до 30 минути, в зависимост от крайната ви цел. Препоръчително е след това да си починете поне 30 минути.

 


Продукти от нашия каталог