Шезлонги

Шезлонги – използват се в зоните около басейните и зоните за почивка в СПА центровете.
Срещат се и в пластмасово изпълнение, но в предвид същността на помещенията и престижа на центъра за предпочитане са тези изработени от дърво.
Съществуват различни варианти и модели шезлонги, като избора зависи от избрания за съответното помещение дизайн.

шезлонги

Шезлонги дървени – те трябва да бъдат много издръжливи на външни условия и всички технологични методи, които се прилагат, са насочени в тази посока. За тяхната изработка се използват добре изсушена парена букова или иглолистна дървесина. Всички сглобки е добре да са са метални, с много добри якостни показатели. Обработката на дървесината да е трислойна – импрегнант, грунд и лак за външни условия.

Стационарната градинска мебел се установява на определеното място за целия сезон и на практика е невъзможно да се прибере набързо в случай на проливен дъжд. Обикновено става въпрос за масивната мебел. Някои мебели са толкова тежки, че биха могли да се пренесат само на съставните си части. За разлика от тях мобилната градинска мебел, като частност шезлонги е олекотена и компактна, което я прави лесна за разместване, например, ако желаете да се скриете от слънцето или напротив – да направите следобеден плаж.

Обикновената градинска мебел си има някои предимства. Тя най-често е функционална и не отвлича вниманието от естествената красота на природата. Ако обаче лятото прекарвате много време на въздух, подходете към избора на градински мебели така, все едно оформяте вътрешния интериор – с внимание и вкус. Отличен вариант е оформянето на кътче в стил Прованс със столове от дърво и слама или ковано желязо, маса с извити крачета, много диви цветя. Много удачни са и мебелите от ратан и ракита.

На пазара се предлагат шезлонги  в различни цветове,модели, изработени от различни материали. Ще откриете шезлонги изработени от пластмаса и изключително лесни за почистване, както и шезлонги от текстил в комбинация с метална рамка за повече стабилност.