Хималайска сол

Хималайска сол, това е  истинско природно чудо, съдържащо повече от 84 химични елемента (всички с пореден номер от 31 до 94 в периодичната система, както и допълнителни, комбинирани елементи). Тези минерали и елементи в хималайската сол и не само, са задължителна част от клетките на човешкото тяло и спомагат за правилното функциониране на всички органи и системи. Липсата на повече от тях води до сериозни нарушения, влошаване на здравето и трайни, патологични изменения.

В продължение на хиляди години, солта е известна като панацея. Алхимиците я наричали „петият елемент“ – наред с вода, земя, въздух и огън, защото нейните качества са сравними само с етера, действителния пети елемент.

Солта влиза в състава на кръвта и лимфата. Натрият осигурява нормалното функциониране на клетките, следователно, при недостиг може да възникнат проблеми в организма, като нарушаване на провеждането на нервните импулси, а също – производството на инсулин. При недостиг на натрий бъбреците изработват вещество, което довежда до спазъм на капилярите и покачване на артериалното налягане, а това е много опасно – нараства рискът от инсулт и инфаркт.

Препоръчително е да солим храната си с полезната Хималайска сол. Тя съдържа :

  • желязо ,
  • сяра,
  • калий,
  • калций,
  • магнезий
  • и други необходими за организма елементи.

Съдържанието на натрий в хималайската сол е по-ниско и затова тя не задържа вода в организма.

Според аюрведа, хималайската сол съдържа елементите вода и огън, и способства за ясна мисъл и нормално храносмилане.

Все по-нарастващата индустриализация и глобализация прекъсва връзките на човека с природата, а с това го лишава от чистите вибрации на земята, водата, слънцето и солта.

 

Лечение с хималайска сол, Халотерапия,Далия ООД, Спа Билдинг ООД

виж ТУК ползите