Сауни – Изработка на Домашни  и Обществени Сауни.

Проектиране, изработка и монтаж на домашни и обществени сауни. Тук може да направите  запитване за оферта и цена за изработка на Вашата сауна. Нашата фирма ще осигури всичко за сауните, информация как да използвате и поддържате своята сауна, разликите между различните видове сауни и техните елементи.

Каталог. Продажба на Материали и Аксесоари за Сауна.

Чрез нашия Е- каталог вече може да поръчате и купите печки за сауна, контролни табла, дърво за облицовка на стените в сауните, дървен материал за направа на пейки в сауната, аромати и аксесоари за сауна, както и специално сауна оборудване от водещи финландски и руски фирми

Проектираме и изграждаме сауни от висококачествен дървен материал съобразени със световните традиции.

Материалите са северен смърч и северен бял бор.

Вторият тип е с минимално количество чепове и се използва при сауните от по-висок клас и луксозно изпълнение.

За разлика от растящите в България иглолистни дървесини, северните се харктеризират с :

  • по-фина структура,
  • ниско съдържание на смола
  • по-голяма устойчивост.

Това се обуславя от факта, че те растат бавно при много ниски температури. За вътрешното обзавеждане на сауната (кушетки, облегалки и други) се използва меко африканско дърво ABACHI, което е нежно при допира с кожата и не се нагрява от високата температура. Изработваме както стандартни модели сауни, така и индивидуални проекти според желанието на клиента.

Дизайнерски сауни и сауни по поръчка, луксозни сауни, нестандартни сауни

сауни
Какво е сауна и ползите от нея:

  1. Сауната е тип суха баня, която разчита на сухата топлина за премахавнето на токсините от тялото. Обикновенно темературата в сауната е около 50-60 градуса по Целзий, а влажността на въздуха между 15-30%. Тя се е утвърдила като като метод за алтернативно лечение и профилактика.
  2. Доказано е, че редовното ползване на сауни, повишава имунитета. Предотврати разболяване при хора, които имат начални симптоми на настинка или грип. Горещия въздух в сауната повишава температурата на кожата с около 10 градуса по Целзий и телесната температура с около 3 градуса по Целзий, предизвиквайки „ изкуствена треска” в организма. Тя спомага да се убият нежеланите бактерии и вируси и стимулира активирането на имунната система да произвежда повече бели кръвни телца ( левкоцити). Увеличаването на белите кръвни телца води до повишаване на имунната защита на организма.
  3. Един от ефектите на сауната върху организма е сауна ефекта на детоксикация , чрез който се стимулира отделянето на натрупаните в тялото токсини, чрез ускоряването на химичните процеси в организма. Сауната обаче не само ускорява процесите в тялото, но и подобрява функционирането на кожата, която като най-големият орган в човешкото тяло натрупва най-много токсини, които чрез стимулирането на процеса на потене, се отделят от организма на човека и по този начин тялото се пречиства.
  4. Доказано е, че някои от положителните ефекти от ползване на  сауни се дължат на факта, че пръските вода върху силно загретите камъни водят до образуването на много отрицателни йони във въздуха, които подобряват дишането, повишават съдържанието на кислород в кръвта, стимулират сърдечно съдовата система, премахват главоболието и стреса и подобряват способността за концентрация.

Друг интересен факт за сауната, е че топлината на сауната помага на тялото да се освободи от млечната киселина, която се формира по време на тренировки и затова се препоръчва ползването на сауна след кратка почивка след тренировки.

Някои неща, които трябва да знаете преди ползването на сауни:

Изчислено е, че при 15 минутен престой в сауната човек губи между 0.5 и 1.50 литра вода и затова е от съществено значение хората ползващи сауна да пият много течности преди и след сауна. Противно на водата, консумацията на храна 30 минути преди сауна не е препоръчителна.

  • Сауната не се препоръчва непосредствено след хранене. Добре е да е изминал поне 1 час от приемането на храна преди да ползвате сауна.
  • Не се препоръчва ползването на сауна ако имате отворена рана или ако имате температура.
  • Сауната, не се препоръчва и за бременни жени, деца или възрастни хора, както и за хора, страдащи от пневмония и респираторни заболявания, както и ако имате открита рана.
  • Сауната увеличава сърдечната честота и може да доведе до повишаване на кръвното налягане, затова нашите специалисти препоръчват хората с високо кръвно налягане или болести на сърцето да се консултира с лекар преди ползването на сауна.
  • Сауната не се препоръчва и за хора, страдащи от астма, без предварителна консултация с техния лекар.

Изключително полезно е вземането на хладен душ след ползването на сауни, но това трябва да бъде последвано от кратка почивка за около 20 – 30 минути, преди отново да се влезе в сауната.