Инфраред сауни

Инфраред сауни – това са помещения, изпълнени с инфрачервени нагреватели.

Какво са инфрачервените лъчи? Това е вид енергия, излъчвана от всички нагрети тела. Спектърът на тези лъчи се дели на 3 диапазона: къси, средни и дълги – IR A, IR B и IR C. Най-полезни са дългите инфрачервени лъчи IR C. Инфрачервените нагреватели генерират енергия именно в този диапазон. От тази енергия само 20% отива за загряване на околния въздух, а останалите 80% се трансформират в телесна топлина в човешкото тяло. При  сауните 100% от енергията загрява въздуха, а оттам се загрява и тялото. Предимства на инфрачервените сауни – тялото се загрява локално, без висока температура на околния въздух, което не натоварва сърцето и позволява по-продължително ползване.

Инфраред сауни

Медицинските изследвания показват, че процедурите с IR C (5.6 – 15μ), които се излъчват в инфрачервената топлинна в инфраред сауните , има отличен терапевтичен ефект и е най-безопасният начин за нагряване на тялото. СПА центрове, салони,болници, санаториуми, възстановителни центрове, лекари и рехабилитатори прилагат интензивното въздействие на инфрачервените лъчи.

Прониквайки навътре в тялото, инфрачервените вълни нагряват мускулите и тъканите на дълбочина до 4 мм.
В началото на сеанса се ускорява кръвообращението, а след това започва обилно изпотяване (температурата в кабината е не повече от 60 градуса).

С потта се извеждат от организма шлаките и токсините, солите на тежките метали, мастните киселини и излишния холестерин – протича пълно прочистване на организма!

Процедурите в инфраред сауни помагат при високо кръвно налягане, хипотония, простудни заболявания, бронхити, тонзилити, астма, възпаление на уши, гърло, нос, подобряват кръвообращението, намаляват болките при артрит, радикулит, ревматизъм, облекчават работата на бъбреците, намаляват целулита, стабилизират кръвното налягане и телесното тегло.

Активизирането на кръвообращението подобрява състоянието на кожата, като чрез потта се изчистват порите и кожата става по-гладка и еластична, с красива равномерна руменина. Намаляват се бръчките, забележимо се намаляват белезите.

Мекият климат в инфраред сауните и приятната топлина позволяват използването й ежедневно от възрастни хора и деца, както и от хора със сърдечносъдови заболявания.