Масаж

Стаите за масаж са неизменима част от СПА центровете и представляват обособени зони, където се извършват различни видове масажни процедури.
Според дизайна на интериора те могат да се разделят на:

  • класически стаи
  • източни стаи
  • ориенталски стаи
  • модерни стаи
  • разнообразие от дизайн и предназначение

Ние ви предлагаме както цялостно изграждане на стаи за масаж, така и доставка на отделни компоненти и оборудване:

  • масажни маси и кушетки
  • сух воден масаж

МАСАЖ

 

Масажът е един от най-естествените и ненатоварващи лечебни методи, защото в известна степен ни е вроден. Почуства ли болка, човек инстинктивно поставя ръцете си на болезненото място и и разтрива коляното, челото или леко поглажда корема. Това се наблюдава и при децата. Масажът използва в пълна степен лечебната сила на ръцете.Ръцете успокояват, показват на другия, че е обичан, и не на последно място предават жизнена енергия и даряват нови сили. Масажът лекува духа и тялото. Докосването е създаване на връзка. Масажът е универсален начин за лечение. Въздействия на масажа: освобождава от напрежение; стимулира кръвообращението; стимулира лимфната система; активира обновяването на клетките; профилактика на мускулни травми и разтегнати сухожилия; стимулира рефлексните зони; стимулира или успокоява енергийните центрове; освобождава блокади. Има няколко високо-ефективни  източни и западни масажни техники.

Ползите за вас ако изберете масаж:

Намалява болката.
Подобряване на качеството на съня.
Над 20% от хората не успяват да получат достатъчно сън. Ако сте един от тези хора, тогава ще се зарадвате да узнаете, че масажът може да помогне за подобряването на качеството на съня. Всъщност някои хора дори заспиват докато ги масажират.
Засилва имунитета.
A масажът може да помогне за увеличаване на броя на белите кръвни клетки в тялото. Масажите също така спомогнат за стимулиране и увеличаване потока на лимфата.
Намалява стреса.
Едно изследване показва, че масажът може да намали нивата на кортизола с 31%.
Един масаж не само ще помогне за де понижи кортизола, но също така ще повиши нивата на серотонина. Същото проучване показва, че производството на серотонин може да се увеличи с 28%. Серотонинът е невротрансмитер, който повишава настроението.
Понижава кръвното налягане.
Високото кръвно налягане е проблем, който засяга около 30% от възрастните хора. Ако не се лекува, то може да доведе до инфаркт или инсулт. Един от начините да намалите кръвното си налягане е чрез масаж. Масажът помага за подобряване на кръвообращението и отпуска тялото. Това намалява кръвното налягане.