Басейни и забавления

Басейнът в имота ви, ви дава предимство да изживеете удоволствието от плуването и плажа в интимната атмосфера на дома. Освен това може да следвате здравословен начин на живот, възможност за весели партита с приятели и като място за забавление на цялото семейство.
Басейнът във вашият хотел е безспорна необходимост. От качеството на проекта и изпълнението му зависят качеството на водата, която предлагате и разходите по достигането на това качество.
Доверявайки се на нас получавате оптимално съотношение на качество- експлоатационни разходи.
Както знаете плуването е един от спортовете, които развиват цялото тяло и са полезни за здравословен начин на живот.

Басейни

Басейни – предназначение:

  • Според предназначението си могат да бъдат домашни (фамилни) басейни за релакс и почивка, хотелски , СПА-басейни, спортни басейни, като от своя страна тези, които са предназначени за различни водни спортове, могат също да се различават помежду си – например, че басейните за скок във вода трябва да имат по-голяма дълбочина от плувните , които са предназначени само за плуване.
  • Според формата си басейните се делят на – с правоъгълна форма,  с кръгла форма, с овална форма, свободна и разчупена форма, която може да включва части от различни геометрични елементи.
  • Според конструкцията си басейните могат да бъдат сглобяеми басейни, които се сглобяват от множество метални, пластмасови и други части или монолитни басейни, изградени от бетон.

При басейните със скимери нивото на водата е по-ниско от ръба на басейна. Филтрацията на водата се извършва с помощта на помпа, която засмуква вода от басейна през скимерите. Самите скимери представляват специални отвори в стените на басейна, в горната му част. В долната част на басейна сифон поема мръсната вода от дъното. След като бъде изпомпена от басейна през скимерите и сифона, водата минава през специални филтри и други съоръжения за механично почистване, след това водата минава през съоръжения, където се извършва и химическа обработка на водата, след което през специални дюзи, които също се намират по стените на басейна, вече пречистената вода се връща обратно в басейна.

При басейните, изградени с преливник, водата се намира на нивото на ръба на басейна и прелива през решетка, след което постъпва в специален резервоар. В този случай дънен сифон изсмуква водата от резервоара (компенсатора). След това водата преминава през съоръжения за механично и химическо пречистване, след което през дюзи се връща обратно в басейна.

Разгледай ТУК басейните ни

Нестандартни решения в изграждането на басейните